Watch2Day heeft een eigen reparatieafdeling met gekwalificeerd personeel dat is opgeleid tot professioneel horlogereparateur. Hiermee onderscheidt Watch2Day zich van de meeste online horlogeverkopers én van veel juweliers, modewinkels en warenhuizen. Het repareren van een horloge is vakwerk, zelfs een relatief eenvoudige handeling als het verwisselen van een batterij kan het beste gedaan worden door een gediplomeerde horlogereparateur. Het openen van een horloge, zonder dit te beschadigen of te bekrassen en het weer volledig waterbestendig afsluiten, vereist vakmanschap en de juiste apparatuur. 


Watch2Day verkoopt duizenden verschillende modellen horloges op jaarbasis. Het is niet mogelijk om van al deze modellen reserve-onderdelen op voorraad te houden. Een horloge kan namelijk, afhankelijk van het model en het uurwerk, uit 30 tot wel 400 verschillende onderdelen bestaan. Hierdoor is het niet altijd mogelijk dat de reparatieafdeling van Watch2Day de reparatie uitvoert. Bovendien geldt voor diverse horlogemerken dat de fabrikant / leverancier zelf de reparaties wil verrichten, bijvoorbeeld omdat de reparatieafdeling van het betreffende merk als enige over alle vereiste onderdelen beschikt en dus het beste in staat is om de reparatie uit te voeren. Iedere horlogeverkoper heeft dan ook bij horloges, die ter reparatie retour dienen te worden gestuurd naar de fabrikant / leverancier, te maken met een relatief lange reparatietijd (waarbij de leverancier / fabrikant de meeste invloed heeft op de reparatietijd). Dat er op consumentenfora klachten te vinden zijn over lange reparatietijden van Watch2Day betekent dan ook niet dat Watch2Day een lager serviceniveau heeft dan een juwelier, warenhuis of andere online horlogeverkopers; Watch2Day is echter met afstand de grootste horlogewinkel van Nederland en België en dus zijn er vele gebruikerservaringen van Watch2Day op internet te vinden. 


Watch2Day heeft helaas regelmatig te maken met concurrenten die Watch2Day (anoniem) betichten van verkoop van namaak. Watch2Day treedt actief op tegen laster / smaad en is altijd in staat om aan te tonen dat de aangeboden horloges originele producten zijn. 


Watch2Day krijgt van klanten, via de onafhankelijke beoordelingswebsite Feedback Company, gemiddeld een tevredenheidsscore van een 8,6 (score december 2019). Watch2Day streeft er altijd naar om het serviceniveau verder te verbeteren en communiceert actief met de ruim 250.000 Watch2Day horlogeliefhebbers op Facebook