Watch2Day verkoopt alleen originele producten. De Europese Unie is een vrije markt. Het kan goed zijn dat horloges van een Nederlandse winkel in bepaalde gevallen afkomstig zijn van een andere Europese distributeur dan de horloges die Watch2Day verkoopt. In beide gevallen is echter sprake van originele producten die bestemd zijn voor verkoop binnen de Europese Unie. Doordat er van de grotere horlogemerken zeer grote aantallen worden geproduceerd, op verschillende locaties en op verschillende momenten, bestaan er tussen sommige horlogemodellen met hetzelfde typenummer kleine verschillen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een verschil in uiterlijk (bijvoorbeeld de grootte van het logo, de vorm van de kroon of de verpakking) of om een verschil in gewicht. Horlogefabrikanten passen modellen in de loop der jaren vaak - op details - aan of voeren verbeteringen door. 


Watch2Day is altijd in staat om aan te tonen dat de aangeboden horloges origineel zijn. Watch2Day treedt actief op tegen concurrenten die, al dan niet anoniem (bijvoorbeeld op online consumentenfora), Watch2Day zonder enig bewijs beschuldigen van verkoop van namaak. Leveranciers van Watch2Day werken actief mee om consumenten, die - hetzij door de hoge kortingen van Watch2Day, hetzij door lasterlijke uitspraken van concurrenten - twijfelen aan de echtheid van de aangeboden horloges, te overtuigen van de 100% betrouwbaarheid van Watch2Day. 


Twijfelt u toch over de echtheid van uw bij Watch2Day gekochte horloge? Informeert u dan bij onze klantenservice naar de mogelijkheden om uw horloge te laten controleren op echtheid. Wij helpen u graag verder.