Neen, de vermelde garantietermijn heeft betrekking op het uurwerk. Deze garantie geldt niet in geval het gebrek is te wijten aan

 - onoplettendheid, of

 - opzettelijke beschadiging, of

 - nagelaten verzorging. 


Een uurwerk dat binnen de garantietermijn defect geraakt, als gevolg van een harde stoot of een val, zal in beginsel niet onder de garantie vallen. Een horloge is niet een 'schokvrij' product. 


Gebreken aan wijzers, aanduidingen, kroon, knopjes, glas, band, sluiting, ringen, uitgevallen steentjes, verkleuringen of gebreken aan andere onderdelen, vallen niet onder de garantie. In veel gevallen zal een gebrek aan één van de voorgenoemde onderdelen wel kosteloos gerepareerd kunnen worden, dit kan echter niet van tevoren worden gegarandeerd. Met een defect dat gemeld wordt kort na ontvangst, zal uiteraard anders worden omgegaan dan een defect dat optreedt na een langere periode van gebruik. Elk defect zal individueel beoordeeld worden door onze gekwalificeerde reparatieafdeling. In veel gevallen zal een defect horloge vervolgens ter reparatie worden doorgestuurd naar de leverancier / distributeur.